Защо хората с високо кръвно трябва да имат котка у дома
Секция: ЛЮБОПИТНО
14 Август 2022 12:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо хората с високо кръвно трябва да имат котка у дома

/КРОСС/Галенето на котка е изключително полезно за хората с високо кръвно налягане. Това споделя в интервю психологът Лариса Тимошина.

Защо котките са полезни при високо кръвно? Според лекаря контактът с котки може да има различни положителни ефекти. „Котешко мъркане - звуци с честота 20-50 херца - ускорява процесите на регенерация и укрепва имунната система. Дори само слушането на тези звуци ускорява възстановяването при различни заболявания ", това споделя специалистът от Московската служба за психологическа помощ.

Също така, лекарят добавя, че котките помагат за нормализиране на емоционалното състояние и предпазват от депресия. Галенето на тези животни действа като вид терапия при хипертония. „Хората, страдащи от високо кръвно налягане, могат да се отърват от статичното електричество, галейки котка", обяснява експертът. Д-р Тимошина подчертава, че е много важно контактът между човек и животно да се случва с взаимна симпатия. Ако котката изпитва привързаност към човек, това може да донесе много ползи за здравето му.