Емануил Йорданов: Има пряка връзка категорично между икономическото състояние на страната и по-високата престъпност
Секция: Интервюта
14 Август 2022 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Емануил Йорданов: Има пряка връзка категорично между икономическото състояние на страната и по-високата престъпност

/КРОСС/ Пряка връзка има категорично между икономическото състояние на страната и по-високата престъпност. Струва ми се, че ако всички държавни органи си изпълняват задълженията, положението би могло да бъде и по-добро. Това каза бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Той посочи, че според Закона за МВР една от дейностите, които осъществява то, е превантивната. „Дълги години там работата куца. Лично аз не зная да се осъществява нещо в тази насока. Ние се съсредоточаваме върху извършено престъпление и последиците от него, а след това забравяме, че има изпълнение на наказанието. Според Закона за изпълнение на наказание и задържане под стража, когато едно лице трябва да бъде освободен от затвора, за това се уведомяват кметът и общинския съвет по местоживеене. По отношение на това лице трябва да се вземат определени мерки, свързани с битовото му устройване, евентуално намиране на работа. При битовата престъпност в малки населени места престъпленията, които рецидивистите извършват, в много случаи не са единични", добави Йорданов.

Според него организацията около осигуряването на честността на предишните избори е показала ефективност и това ще гарантира спокойното и честно протичане и на сегашните.