Три деца от сръбския абтобус остават в тежко състояние
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Август 2022 05:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Три деца от сръбския абтобус остават в тежко състояние

/КРОСС/ Три деца от катастрофиралия на магистрала „Тракия" със сръбски автобус са с опасност за живота. Те са настанени в Университетската болница в Стара Загора. Пред БТВ дежурният лекар от спешното отделение д-р Динко Банков уточни, че състоянието им е сериозно. Предстои ампутацията на краката на четвърти пострадал при катастрофата, възрастен мъж.

В автобуса са пътували общо 38 деца и 10 възрасни, от тях - осем родители. Групата се е връщала от международен фолклорен фестивал в „Слънчев бряг".

Пред Спешното отделение, ръководителката на групата разказа, че причината за катастрофата е повече от нелепа - шофьорът се обърнал да свали една седалка, изпуснал за момент волана и автобусът се преобърнал. Тя уточни, че е пътувала на седалката зад шофьора.

Друга жена от автобуса - Ивана Райчич, разказа, че всичко е станало за секунди. Тя пътувала в задната част на превозното средство, когато то се обърнало. Двайсетина минути по-рано автобусът спрял за почивка, шофьорът бил бодър. Първи се притекли на помощ българи, очевидци на катастрофата. Те измъкнали много от децата и ги транспортирали до болницата.