Сръбският посланик у нас: На пострадалите в катастрофата се оказва адекватна помощ
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Август 2022 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сръбският посланик у нас: На пострадалите в катастрофата се оказва адекватна помощ

/КРОСС/ Сръбският посланик в България Желко Йович каза, че в момента се прави всичко, за да се окаже максимално адекватна медицинска помощ на пострадалите при катастрофата на автобус с деца от Сърбия снощи на магистрала Тракия, предаде Танюг.

Йович посочи пред белградски медии, че сръбският министър на здравеопазването Златибор Лончар заедно с представители на посолството са посетили всички ранени сутринта и че работят за връщането на хората, които не са пострадали, по домовете им възможно най-скоро.

„На място се прави всичко, за да се окаже максимално качествена помощ на ранените, а хората, които не са пострадали, да се върнат по домовете си възможно най-скоро, което ще стане след приключване на процедурите и даване на информация на компетентни български институции", каза Йович.

Той допълни, че все още не е ясна причината за инцидента и че компетентните органи в България работят по изясняване на всички обстоятелства. Посланикът допълни, че най-важното е децата да са добре и всичко да мине без сериозни последици.