Османи: Косово и Албания ще постигнат споразумение за взаимна защита
Секция: СВЯТ
15 Август 2022 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Османи: Косово и Албания ще постигнат споразумение за взаимна защита

/КРОСС/ Президентът на Косово Вьоса Османи посочи, че Албания винаги е подкрепяла Косово, където и да е имала възможност и че Косово очаква Албания да продължи да бъде неговият глас „там, където не сме представени", съобщава Klan Kosova.

На съвместна пресконференция с албанския президент Байрам Бегай Османи каза, че е предложила да бъде постигнато споразумение между Косово и Албания за взаимна защита в случай на заплаха за сигурността.

„Поздравявам ви за важната задача, която сте поели, и ви благодаря, че продължавате традицията на президента на Албания, който започва своя мандат и официални посещения с посещение в Косово. Вие не само отивате на официално посещение в една страна, но също така посещавате своите братя и сестри, които се чувстват почетени от това посещение", каза Османи.

„Всички ние в Косово се радваме на постиженията на Албания и разчитаме на вашата подкрепа, стига Косово да предприеме същите стъпки в интеграционните процеси. Албания е оказвала безрезервна подкрепа на Косово във всички периоди и вие сте били нашата глас там, където не сме. По време на вашето ръководство ние разчитаме на вас и разчитаме на Албания да продължи да бъде нашият глас, където и се даде възможност", коментира Османи.

Президентът на Албания Байрам Бегай започна днес официално двудневно посещение в Косово.