Вучич: Отивам в Брюксел, Сърбия не заплашва никого, целта е да запазим мира и стабилността
Секция: СВЯТ
15 Август 2022 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вучич: Отивам в Брюксел, Сърбия не заплашва никого, целта е да запазим мира и стабилността


/КРОСС/ Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че няма коментар относно вчерашното съобщение на Европейския съюз, който изрази загриженост от "нарастването на подстрекателската реторика между официалните лица на Белград и Прищина", съобщава Kosovo-online.

"Що се отнася до реакцията на ЕС, нямам коментар, така е най-добре", каза президентът и добави, че отива в Брюксел, за да се опита да запази мира и стабилността, защото, както казва, това е единствената ни цел.

"Не заплашваме никого, не заплашваме нищо. Искаме само да гарантираме спазването на международните правила, да гарантираме спазването на международно публичните правни норми, от Резолюция 1244 до Брюкселското споразумение. Това са споразумения, които са валидни, които са в сила и те трябва да се уважават и прилагат", каза още Вучич.

Той подчерта, че не иска да коментира премиера на Косово Албин Курти и тяхната вътрешна политика: "Аз не съм като тях, за да се занимавам с всички възможни проблеми, а положението с тока е тежко. Надявам се да не се налага да спират тока, това би било лошо за тях и за нас, за всички хора."