Елегантният смартфон Xiaomi 12 Lite вече е на българския пазар
Секция: Технологии
15 Август 2022 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Елегантният смартфон Xiaomi 12 Lite вече е на българския пазар

/КРОСС/ Един от най-новите смартфони на световния технологичен бранд Xiaomi стилният Xiaomi 12 Lite вече се предлага и на нашия пазар. Моделът е с фин и елегантен дизайн, притежава усъвършенствани функции и предлага изключително изживяване за потребителите.

Нов бляскав външен вид с артистичен почерк

Новият дизайн с тънка плоска рамка осигурява на смартфона семпли и изискани линии на корпуса. Дебелината 7,29 мм и теглото от едва 173 грама правят Xiaomi 12 Lite перфектно прилягащ в ръката. На гърба на смартфона са разположени три задни камери с метални пръстени, които допълват изискания външен вид.

Унифицираната цветова схема на задния капак с матов цветен градиент осигурява първокласна и модерна визия. Със стилна цветова палитра, изтънченият дизайн на Xiaomi 12 Lite се предлага в три цвята - Lite Green, Lite Pink и Black, които ще освежат вида на всеки и ще се превърнат в най-добрия моден аксесоар, който ще пасне на ежедневните ви тоалети.

Неповторими професионални кадри, заснети от различни ъгли

С вградената си тройната си камера, Xiaomi 12 Lite разполага със 108MP основна камера с голям HM2 сензор, 8MP ултраширокоъгълна камера и 2MP макро камера, която заснема изображения с висока разделителна способност в детайли от всеки ъгъл. Предната камера е с 32MP и с 1/2.8'' голям сензор с автоматичен фокус за още по забележителни селфита. Режимите Eye tracking focus и Xiaomi Selfie Glow осигуряват по-добра яснота и качество на портретните кадри. Благодарение на специално разработения алгоритъм на Xiaomi, снимките в портретен селфи режим с автоматичен HDR създават изключителни модерни резултати като ви дава възможност да изглеждате прекрасно, независимо дали сте в светла или затъмнена среда.

Xiaomi 12 Lite отваря изцяло нови възможности за артистични импровизации с редица впечатляващи функции за изображения, за да подчертаете вашите публикации и видеоклипове в социалните мрежи. Такава е Magic cutout - професионален редактор, който автоматично идентифицира и очертава обекти за редактиране на изображения. Телефонът притежава също и Vlog режим с 19 шаблона за мигновено създаване на видеоблогове в различни стилове и други вълнуващи функции като AI кино с един клик и набор от лесни за използване кинематографични филтри.

Осемядрена мощност с 5G производителност и 67W турбо зареждане

Xiaomi 12 Lite е оборудван с мощния чипсет Snapdragon® 778G, за да осигури първостепенна 5G производителност. Изграден по 6nm процес, той максимизира 5G1, като същевременно поддържа баланс между производителност и консумация на енергия. В допълнение, Xiaomi 12 Lite използва високоефективен графит и увеличава капацитета на разсейване на топлината в сравнение с предишното поколение, понижавайки температурата.

Благодарение на капацитета от 4300mAh, батерията на Xiaomi 12 Lite издържа дълги часове на използване, като 67W турбо зареждане я презарежда до 100% само за 41 минути2. По този начин смартфонът ви ще е неизменният помощник в ежедневието. За да удължи живота на батерията, интелигентният алгоритъм за зареждане на Xiaomi - Xiaomi AdaptiveCharge, научава навиците на зареждане на потребителите, за да оптимизира процеса.

Завладяващо ежедневно зрително и звуково изживяване

Xiaomi 12 Lite идва с 6,55-инчов AMOLED дисплей, предпазен от Gorilla Glass 5.  Смартфонът предоставя подобрена честота на опресняване от 120Hz и 240Hz дискретизация при докосване за по-плавно функциониране, HDR10+ и Dolby Vision® за първокласно изживяване при гледане. Дисплеят TrueColor, способен да показва 68 милиарда цвята, предоставя богати и точни цветове, когато разглеждате любимото си снимково и видео съдържание.

За да се грижи целодневено за здравето на потребителите, включително с режими Sunlight 3.0, Reading 3.0 и True Display, Xiaomi 12 Lite намалява натоварването на очите и осигурява по-голям комфорт при гледане.

Xiaomi 12 Lite разполага с двоен високоговорител и стерео настройка. Снабден с пространствената аудио технология от Dolby Atmos®, смартфонът осигурява потапящо звуково изживяване. Също така можете само с едно докосване до го отключите, благодарение на вградения сензор за отпечатъци.

Наличност на пазара

Xiaomi 12 Lite се предлага в три варианта на паметта на следните препоръчителните крайноклиентски цени:

6GB+128GB – 849 лв.

8GB+128GB - 899 лв.

8GB+256GB - 999 лв.

Смартфонът е наличен в партньорската мрежа на бранда, както и в оторизирания магазин на Xiaomi в гр. София, Paradise Center, ниво 0 и в официалния онлайн магазин на бранда на  mi-bulgaria.com.