Мая Манолова: Регистрирахме се за изборите самостоятелно, защото на хората им писна от безпринципни коалиции
Секция: ПОЛИТИКА
16 Август 2022 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова: Регистрирахме се за изборите самостоятелно, защото на хората им писна от безпринципни коалиции

/КРОСС/ Регистрирахме партията си за участие в изборите самостоятелно, защото на хората им писна от безпринципни коалиции, от сдружаване за власт и пари. „Изправи се, България!" е организация, която от първия момент стои зад граждански каузи, подкрепя различни инициативни комитети, хора из страната. Ще разчитаме на подкрепата на активисти и на различни граждански организации, които във времето са водили своите битки и сега са готови да влязат в парламента, за да ги продължат. Това каза в студиото на „Денят започва" лидерът на „Изправи се, България!" Мая Манолова.

Според нея българските граждани се нуждаят от истинска социална алтернатива и от лява партия, която да се погрижи за хората в условия на тежки кризи.

Манолова коментира приоритетите, които залагат в политиките си като лява партия: „Най-важно е повишаване на доходите на българските граждани, голяма трудова реформа сме обявили. Също така драстично увеличение на минималната работна заплата, която трябва да се сравнява с издръжката живот. Целта е издръжката на живота, която е 1200 лв., да стане минимална работна заплата".

„Ние като политическа партия имаме една червена линия, която поставяме, а именно линията на бедност. Не трябва да има работещи хора, пенсионери, хора с увреждания, които да живеят с доходи под линията на бедност", заяви тя

Манолова каза, че от „Изправи се, България!" имат ясна позиция как да се реши казуса с „Газпром".

„Ние от „Изправи се, България!" призоваваме служебното правителство да започне разговори с „Газпром", но да постави три условия. Първото е категоричен отказ на „Газпром" да предявява претенции за неустойки. Второ - доставките, които няма да може да направим докрая на тази година, когато изтича договора с „Газпром", да бъдат разсрочени за зимните месеци. Трето - преговаряне на цената с „Газпром", включително и начинът, по който се образува тя", добави тя.