Захарова: Думите на шефа на естонското външно министерство са пряка заплаха
Секция: Русия
16 Август 2022 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захарова: Думите на шефа на естонското външно министерство са пряка заплаха

/КРОСС/ Изявлението на външния министър на Естония Урмас Рейнсалу за възможността за отнемане на разрешенията за пребиваване на чужденци, които решат да се противопоставят на демонтирането на съветски паметници, е пряка заплаха от държавен служител. Това написа във вторник в канала си в Telegram официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

Захарова обърна внимание на думите на министъра на външните работи на Естония, който потвърди, че ако някой от чужденците, които са в Естония въз основа на разрешение за пребиваване, реши да се противопостави на демонтажа на съветски паметници, тогава той трябва да вземе предвид възможността за анулиране на неговото разрешение за пребиваване.

„Това е пряка заплаха от представител на властта. Заплахата не е само за свободата на словото, плурализма, историческата истина, човешките права и свободи. Това е заплаха за естонската държавност, която е изградена по демократични модели за 40 години“, каза още Захарова.

„Основните принципи на демокрацията са подкопани от естонските политици, които са проводници на волята на англосаксонската метрополия“, подчерта Захарова.