Йорданка Фандъкова: Надявам се в училища и болници да не намаляваме температурата
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Август 2022 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йорданка Фандъкова: Надявам се в училища и болници да не намаляваме температурата

/КРОСС/ В момента има много активна инвестиционна програма на територията на Столична община. Въпреки кризата, успяваме да започнем и да изпълняваме големите инфраструктурни проекти. Един от тях е тунелът към „Люлин". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери почистването на Симеоновските езера на Витоша.

„На Люлинския тунел не е правен ремонт от 30 години и състоянието му е много лошо. Избрахме лятото да започнем, но ремонтът не може да свърши толкова бързо, така че важното е, че строителните дейности се изпълняват в срок, досега. Разчитаме с контрола, който се осъществява от зам.-кмета инж. Ангел Джоргов и всички, които отговарят за тези обекти, да продължат в срок и качествено изпълнението, така че да облекчим движението", добави Фандъкова.

„Вече заявихме нашето намерение и план в административните сгради да бъде намалена температурата през зимата и съответно да се намали използването на електричество", каза Фандъкова.

Кметът на София допълни още, че намаляването на температурата не следва да важи за училища, детски градини и болници: „Трябва да направим всичко възможно да осигурим качествената среда, защото достатъчно децата страдаха в хода на пандемията и дистанционното обучение, което им се отрази чувствително и дългосрочно. Моето желание е да не се наложи там да намаляваме."