Русия: Взривът в склад за боеприпаси на полуостров Крим е предизвикан от саботаж
Секция: Русия
16 Август 2022 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия: Взривът в склад за боеприпаси на полуостров Крим е предизвикан от саботаж

/КРОСС/ Взривът в склад за боеприпаси на полуостров Крим днес е предизвикан от саботаж, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"Сутринта на 16 август вследствие на саботаж са били нанесени щети по военен склад в района на град Джанкой", пише в изявлението.

Руското министерство уточнява, че експлозията е засегнала и редица цивилни обекти, сред които електропроводи, електроцентрала, железопътна линия и жилищни сгради. Няма сериозно пострадали хора, се отбелязва в текста.

Ръководителят на руската република Крим Сергей Аксьонов посочи, че са били евакуирани над 3000 жители на селата Майское и Азовское.

По-рано през деня руското министерство на отбраната съобщи за пожар и взрив във временен склад за боеприпаси близо до Майское, окръг Джанкой в северната част на анексирания от Русия украински полуостров. Двама човека са пострадали, като "министърът на здравеопазването" на "руската република" Крим Константин Скорупски уточни, че единият от тях е бил опериран и се намира в средно тежко състояние с рана от шрапнел в крака, а другият е получил медицинска помощ и е бил изпратен у дома.