Предаването „Светът на жестовете“ по БНТ 1 със специална награда от НАСГБ
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Август 2022 16:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предаването „Светът на жестовете“ по БНТ 1 със специална награда от НАСГБ

/КРОСС/ Екипът на специализираното предаване на Българската национална телевизия за хора с увреден слух „Светът на жестовете“ получи специална награда от Националната асоциация на сляпо-глухите в България (НАСГБ) за значителен принос за делото на сляпо-глухите и тяхната интеграция в обществото.

Официалната церемония по награждаването се състоя на 15 август 2022 г. в град Пловдив, като повод за събитието беше отбелязването на 25-ата годишнина от основаването на НАСГБ.

Специализираното предаване за хора с увреден слух „Светът на жестовете“, което през 2022 г. отбелязва 40 години в ефира на Българската национална телевизия, цели да информира широката общественост за проблемите, възможностите и постиженията на хората с увреден слух.

Предаването осигурява равен достъп до информация на глухите и слабочуващи хора, като ги запознава с актуални теми и интересни факти, засягащи живота им. Българският жестов език е основно средство за комуникация в предаването.

„Светът на жестовете” е с информационно-публицистична насоченост и се излъчва всеки петък от 12:30 ч. по БНТ 1. Автор и водещ на предаването е Надежда Мирчева, режисьор е Денислав Георгиев, асистент-режисьор е Антония Радичева.

Намерете предаването „Светът на жестовете“ в сайта на БНТ