Корнелия Нинова: Никога не сме започвали атака срещу президента Радев
Секция: ПОЛИТИКА
17 Август 2022 06:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Никога не сме започвали атака срещу президента Радев

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ Корнелия Нинова, каза че високата активност винаги дава по-голяма тежест на тези, които са избрани, така че дано да има висока активност на изборите.

Ние бяхме социалният стълб в това правителство, категорична е Нинова.

Хората ще ни оценят по работата, по това, че 6 г. сме последователни в борбата с модела на управление на ГЕРБ и за краткото време, което имахме за много кризи, мисля че се доказахме като стабилна партия, последователна и загрижена за хората, заяви Нинова. „Последните проучвания показват при нас леко покачване, не вярвам да имаме понижение на резултатите“.

Винаги ни е движил интереса на българския народ, за първи път през април като партия и аз като министър обявихме, че е необходимо да има доставки от „Газпром“, защото не ни стига 1 милиард, цялата индустрия претендира за това, допълни Нинова. „Вече и другите партии узряват за тази идея, тя се идеологизираше излишно, а ние гледаме на това като интереса на България“.

Ние имаме 4 решения, работещи и спешни – първо, да се наложи мораториум на цената на газа по подобие на мораториума на тока; второ – както компенсирахме бизнеса за тока, така да компресираме и предприятията, които използват газ; трето – социалната програма – разширяване на помощите на енергийно бедните; четвърто – разговор с „Газпром“, обясни Нинова. „Ние сме готови да разговаряме с онези партии, които искат да продължат борбата с модела ГЕРБ, за да не отидат усилията ни за 6 месеца напразно“.