Асен Василев, ПП: Нещата са на кантар - дали ще се явим заедно с ДБ, няма особено значение
Секция: ПОЛИТИКА
17 Август 2022 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Асен Василев, ПП: Нещата са на кантар - дали ще се явим заедно с ДБ, няма особено значение

/КРОСС/ В предаването „Още от деня“ по БНТ Асен Василев, каза че са се регистрирали заедно с мандатоносителите от предишните избори. „Амбицията за парламента е за първо място. Това, което виждаме е, че заедно с партньорите, с които бяхме в коалиция – ДБ и БСП, шансовете да се вземат 121 места са доста големи, но това зависи дали хората ще излязат и ще гласуват.“

До ден-два ще излезем със становище дали ще се явим заедно с ДБ на изборите, обясни Василев. „Засега социологията казва, че няма голямо значение дали ще бъдем заедно или по-отделно ще се явим на изборите“.

Ако гледаме ляво-дясно, ние сме в центъра – да не се пипа данъчната част, но да се инвестира в много широка социална програма, допълни Василев.

Със сигурност работим добре и с БСП, и ДБ, нямаме проблем да работим заедно и в бъдеще, заяви Василев. „Различията се преодоляват с разговори. Видя се и миналия път, че не са непреодолими. Трите партии заедно представихме една управленска програма, по която беше постигнато съгласие по всички щекотливи теми. Има две неща, по които и трите партии сме съгласни – първо, че не трябва да се променя геополитическата ориентация на страната. Второто е, че България трябва да се управлява по нов начин – да се премахне рекетът върху бизнеса, да се спрат поръчките за определени фирми и т.н.“

Ние можем без руски газ, това е категорично, но ако „Газпром“ дадат твърда оферта и по-ниска цена, можем пак ги включим в микса, обясни Василев. „Азерският газ е една трета, другата една трета е с танкери, третата една трета може да дойде от „Газпром“ или други източници“.