Назначен е нов шеф на "Булгаргаз", целият борд на директорите също е сменен
Секция: ИКОНОМИКА
17 Август 2022 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Назначен е нов шеф на "Булгаргаз", целият борд на директорите също е сменен

/КРОСС/ Сменят ръководството на "Булгаргаз". Информацията беше потвърдена от Министерството на енергетиката. За нов изпълнителен директор е избрана Деница Златева, бивш вицепремиер в служебното правителство на Огнян Герджиков.

Освен нея са назначени още трима души в борда на газовата компания. Постът си председател на Съвета на директорите запазва Иван Топчийски. Все още смяната не е вписана от съда и не е валидна.

Златева ще смени на поста Людмил Йоцов, който беше назначен в "Булгаргаз" от правителството на Кирил Петков. Освен него, с решение се освобождават и членовете на съвета на директорите - Анжела Славова, Антон Адамов и Стефан Войнов. Техните места ще заемат Димитър Спасов, Татяна Петрова и Веселин Синабов.

Все още не са ясни мотивите за освобождаване на предишното ръководство и дали е проведен конкурс.
Деница Златева е завършила "Корпоративен мениджмънт". През 2008 - 2009 г. е началник кабинета на заместник министър-председателя по въпросите на еврофондовете Меглена Плугчиева. От 2009 до 2013 г. е депутат в европейския парламент, след което е депутат в 42 то Народно събрание от БСП. От 27 януари 2017 г. е служебен заместник министър-председател в правителството на Огнян Герджиков, отговарящ за подготовката на българското председателство на ЕС.

Димитър Спасов е бил управител на панагюрската фирма БМЕ, която се занимава с производство и търговия с метали и е собственост на немската ДЕМА Прецизионстайле ГмбХ,

Татяна Петрова-Бояджиева има акции в две фирми. Тя е едноличен собственик на "Талента" ЕООД, която се занимава с недвижими имоти, и е акционер в "ТБ Лайн" ООД, която се занимава с електронна търговия, показва справка в Търговския регистър.

Според данните за признаване на дипломите за висше образование от чужбина, Веселин Синабов е завършил е право в Московския институт за международни отношения, т.нар. МГИМО, в което по времето на социализма са учили бившият шеф на "Лукойл България" Валентин Златев и синът на Андрей Луканов - Карло.