Днес времето ще бъде предимно слънчево
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Август 2022 08:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес времето ще бъде предимно слънчево

/КРОСС/ Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони на страната ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали, в планините и ще прегърми. Ще духа слаб в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°, в София - 30°-31°.

По Черноморието ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни главно след обяд, когато на отделни места краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста, над Рило-Родопската област и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, 2000 метра - около 18°.

Предимно слънчево ще се задържи и в четвъртък, и в петък, а затоплянето ще продължи и в много райони ще бъде опасно горещо. Ново захлаждане предстои през почивните дни, когато се очакват временно интензивни валежи и гръмотевични бури, ще има условия и за градушки, а температурите ще се понижат с 5-6 градуса. В началото на новата седмица ще има и слънчеви часове, но остават условията следобедни валежи и гръмотевици.