Kaufland България с първата в света витрина с TÜV сертификат за качество
Секция: ЛЮБОПИТНО
17 Август 2022 11:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kaufland България с първата в света витрина с TÜV сертификат за качество

/КРОСС/ България е първият ритейлър, който получи сертификат за качество TÜV за своя магазинна витрина. Витрината в хипермаркета, който се намира в столичния квартал „Банишора“, е с дължина 28,80 м и в нея се съхраняват над 400 свежи храни, непакетирани меса и колбаси, сирена, маслини, млечни продукти, салати, риба и морски дарове. Сертификатът за качество се издава от независимата организация TÜV AUSTRIA в удостоверение на това, че експлоатацията на съоръжението отговаря на най-високите международни стандарти – безопасност на храните, качество на процесите, контрол на рисковете.

„Продължаваме да инвестираме в иновативни решения, които да гарантират качеството, което предоставяме на нашите клиенти. Новата ни витрина неслучайно може да бъде наречена „витрина от бъдещето“, защото тя задава нови критерии и нови стандарти, както за нас, така и за целия сектор. Полученият международен сертификат TÜV AUSTRIA е изключителна гордост за нас, защото потвърждава високото вътрешно ниво в контрола на качеството, който имаме и налагаме“. Това коментира Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България и подчерта, че с това съоръжение Kaufland България влиза в следващото поколение ритейл услуги. Следващите иновации, които очакват клиентите на лидера в модерната търговия, ще бъдат опушена със специална машина риба, както и ще се предлага целогодишно испанския деликатес хамон.

„Одитирането и издаването на сертификат TÜV е дълъг, сложен и много прецизен процес. И това не е еднократен акт. По протокол, ние проверяваме вътрешните процедури в компанията, включително и провеждаме непланирани одити, защото марката TÜV е световно признат синоним за качество, надеждност и устойчивост. Клиентите на Kaufland трябва да са сигурни, че виждайки печата с логото на TÜV, процесите и продуктите, които го носят, отговарят на най-високото международно ниво за качество“, допълни Димитър Краев, представител на TÜV AUSTRIA за България. Той допълни, че именно Kaufland България поставят началото на новата вълна в ритейла, която е посветена на иновациите, устойчивото бъдеще и гарантираното качество на стоките и процесите.

Над 150 са точките по вътрешните правилници от протокола за проверка, по които е проверена витрината на Kaufland и които са затвърдени от TÜV AUSTRIA. Сред тях са критерии за хигиена, безопасност на храните, температура на съхранение и излагане на стоката, облекло и поведение на служителите, подредба и годност на продуктите. Витрината на бъдещето е нискоемисионна, изградена е според най-модерните екологични стандарти, разполага с LED осветление и ползва хладилен агент, който е в пъти по-щадящ околната среда, в сравнение с конвенционалните. Сертификатите се издават по най-новите стандарти 9001:2015, 22000:2018 и HACCP.