Иван Демерджиев: Започнала е работа по намаляване на транспортния трафик
Секция: ПОЛИТИКА
17 Август 2022 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Демерджиев: Започнала е работа по намаляване на транспортния трафик

/КРОСС/ Започнала е работа по намаляване на транспортния трафик. По проблема работят трима зам.-министри от МВР, МРРБ и транспортното министерство. Това каза по време на брифинг служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

„Има увеличение от 20% на транспортния трафик у нас, което не е породено от кризата в Украйна. Трайното решение на тези проблеми трябва да обхване покритие от ГКПП "Капитан Андреево" до северната граница. Набелязали сме проблемите. В момента по тях работят трима зам.-министри по вътрешните работи, транспорта и от МРРБ", каза още Иван Демерджиев.

Във вторник е започнал да се прилага план, съгласно който камионите се спират, отклоняват се на паркинги, където престояват и координационен център ги пуска поетапно, за да не се получава струпване в зоната на Русе и Видин.

"Днес тази дейност ще започне още от Свиленград. Ще покрием цялото трасе от Свиленград до северната граница, за да елиминираме възможността камионите да заобикалят нашите постове и да продължават към северната граница. Ще осигурим адекватното им пропускане на територията на цялата страна", добави Иван Демерджиев.

Демерджиев коментира и предстоящите предсрочни парламентарни избори. Той заяви, че подготовката им "върви по план".