Dodge представи дългоочаквана новост - кросовъра Hornet
Секция: Автомобили
18 Август 2022 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Dodge представи дългоочаквана новост - кросовъра Hornet

/КРОСС/ Dodge обяви намерението си да възроди името Hornet миналото лято. След това изявление последва серия от шпионски снимки на прототипи и активна тийзър кампания. И накрая, американският производител представи дългоочаквания компактен кросовър.

Моделът технически се доближава до Alfa Romeo Tonale. Изграден е на същата платформа и достига дължина от 4,5 метра. Новостта може да се различи от италианския модел само по предната част, която е направена в стила на Dodge.

Има и много общи детайли в кабината. Hornet идва с 12,3-инчов цифров инструментален панел и 10,3-инчова информационно-развлекателна система Uconnect 5 с безжична поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.

Кросовърът ще се предлага в две версии – GT и R/T. Базовият Hornet GT ще се предлага с 2.0-литров, четирицилиндров, турбо двигател с 265 к.с. и 400 Нм въртящ момент, който е съчетан с деветстепенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от място до 100 км/ч отнема 6,5 s.

Hornet R / T е оборудван с хибридно силово задвижване, базирано на 1,3-литров четирицилиндров турбо двигател и електрически мотор. Инсталацията е с мощност 285 к.с. и максимален въртящ момент от 519 Нм. Благодарение на батерия 15.5 kWh в чисто електрически режим автомобилът може да измине до 50 км.

Производството на новия модел ще става в завода на групата Stellantis в Неапол, Италия. Автомобилът ще бъде пуснат в продажба следващата пролет за цени от 30 000 долара.