Фандъкова: В момента в София се строят 25 детски градини и ясли
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Август 2022 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фандъкова: В момента в София се строят 25 детски градини и ясли

/КРОСС/ До края на годината ще бъдат готови и да приемат деца две сгради, които се изграждат към самостоятелните детски ясли - 35 „Вълшебство" в район „Триадица" и 31 „Палавници" в „Красно село". Основната ни задача е да осигуряваме места за децата между 3 и 6 години, заедно с това работим и за разкриване на нови места за най-малките в детските ясли, каза кметът Фандъкова. На проверката присъства зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов и председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

В момента се изпълняват довършителни работи. В новия корпус към самостоятелна детска ясла №35 "Вълшебство" се изграждат помещения за 4 нови групи, както и физкултурен салон, с което се удвоява капацитетът на детското заведение.

В двора на яслата ще бъдат изградени нови 8 детски площадки за всяка една група.

СДЯ 35 "Вълшебство" е специализирана в ранната рехабилитация на деца с увреден слух и е единствената ясла с подобна дейност на територията на Столична община. Старата сграда също беше освежена, за да няма разлика между двете сгради, посочи също зам.-кметът Барбалов. Над 20 години екипът на детското заведение работи успешно с Центъра за ранна рехабилитация на деца с увреден слух и ползва услугите на техните дипломирани сурдопедагози. През годините в яслата са създадени всички необходими условия за интеграция на децата с увреден слух, като те се отглеждат и възпитават в общи групи.

В момента в София се строят 25 детски градини и ясли, като 12 от тях очакваме да бъдат готови до края на годината, каза също кметът Фандъкова.

Предстои другата седмица да започне и строителството на нова сграда за две групи към СДЯ 51 в район „Красна поляна".