Николай Хаджигенов: Има ли успешна формула за 48 парламент
Секция: ПОЛИТИКА
19 Август 2022 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Хаджигенов: Има ли успешна формула за 48 парламент

/КРОСС/  В предаването „Още от деня“ по БНТ Николай Хаджигенов, каза че иска две неща - демокрация и правосъдие. „За да се постигнат тези цели имаме нужда от инструмент. Вместо това направихме една коалиция, която учтиво наричахме "орел, рак и щука", допълни Хаджигенов.

"Ние обещавахме да се борим и го правим. Макар и малко ние направихме нещо. "Ние идваме" бяхме парламентарна група с 13 депутати и с тях постигнахме резултати", посочи той.

По думите на адв. Хаджигенов сега трябва да се направи умно и предварително коалиция. "Сега можеш да се събереш с единомишленици, да представиш ясни реформи. Хората, с които мислим еднакво са ПП и ДБ. Те обаче не искат да се разберат, както и на предходните избори. Това се дължи на политически, партиен егоизъм, самовлюбеност и самодостатъчност. Казахме им, че имаме нужда от голяма коалиция, но те не ни чуха. Това не се е променило до ден-днешен", обясни той.

"Ние сме камъчето в обувката на политиците, което не им дава да ходят спокойно. Ако след изборите ПП се съберат с ГЕРБ ще има нечувани протести", предупреди Хаджигенов. "Ние идваме" не се мазним на силния на деня", подчерта той.

По думите му може да влезем в цикъл от избори, което ще пречисти партийния егиозъм. "С малки стъпки можем да работим заедно. Площадът свърши работата си. Той донесе 70% подкрепа. Доста хора обаче взеха тази енергия и я употребиха за собствени цели. Корупция не се бори с идеология, а с конкретни действия. Леви мерки с десни идеи не сработи. Това е популизъм за идиоти", смята Николай Хаджигенов.