Володин: САЩ нанасят щети на европейските страни и ги обричат на изолация
Секция: Русия
19 Август 2022 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Володин: САЩ нанасят щети на европейските страни и ги обричат на изолация

/КРОСС/ Съединените щати се стремят да запазят своята „власт над света“, като нанасят щети на страните от Европа и фактически ги обричат ​​на изолация. Това мнение изрази в петък председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram.

"Вашингтон обрича Европа на глад, студ и изолация. Вашингтон е готов да направи всичко, за да запази властта си над света, жертвайки за това благосъстоянието на гражданите и икономиката на европейските страни", каза още Володин.

По този начин, подчерта той, решенията на европейските държави да се откажат от руските енергийни ресурси, да прекъснат икономическото сътрудничество с Руската федерация, както и да забранят влизането на руснаци "са взети под натиск от Вашингтон".

"Проводници на неговата политика в Европа са Англия, която изостави Европейския съюз, и страни, които имат само име от суверенитет: Литва, Латвия, Естония, Украйна, Полша, Чехия и Финландия влязоха в тази русофобска коалиция с надеждата за получаване на американска подаяние", добави Володин.

По-специално, отбеляза председателят на Държавната дума, днес газът в САЩ струва 333 долара за 1000 кубически метра. м. В същото време Вашингтон го продава на Европа „7,3 пъти по-скъпо, което прави икономиката на страните от ЕС неконкурентоспособна". В същото време, подчерта Володин, инфлацията в Европа вече е достигнала рекордните 8,9%.

"Анормалната жега, която избухна в Европа, удари силно селското стопанство. Реколтата е с 20% по-малко от миналата година. Има недостиг на електроенергия, цената на която се е увеличила шест пъти през годината", заяви Володин.