БНТ излъчва поредицата „Златният път на нежността“, посветена на художествената гимнастика в
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Август 2022 11:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БНТ излъчва поредицата „Златният път на нежността“, посветена на художествената гимнастика в

/КРОСС/ Документалният филм в три части „Златният път на нежността“, създаден по повод 70-годишнината на художествената гимнастика в България, ще бъде излъчен в три поредни недели по БНТ 1. Зрителите ще могат да гледат поредицата на 21 август от 18:15 часа, на 28 август от 18:20 часа и на 4 септември от 19:00 часа.

С филма на режисьора Йоанна Капанова БНТ ще зарадва почитателите на художествената гимнастика непосредствено преди началото на Световното първенство в София, което обществената телевизия ще излъчи между 14 септември и 18 септември.

„Златният път на нежността“ проследява историята на художествената гимнастика в България, като това почти непосилно предизвикателство приема легендата на телевизионната журналистика у нас Вера Маринова. Двукратна световна шампионка и дългогодишен коментатор в БНТ, тя разказва за всички емблематични мигове през изминалите 70 години – от зародиша на този спорт у нас, през републиканското първенство през 1952 г. в Бургас, до олимпийската титла на ансамбъла в Токио през лятото на 2021 г.

Документалният филм включва кадри от Златния фонд на БНТ, който съхранява триумфалните моменти на българските гимнастички, и представя интервюта с имена като Жулиета Шишманова, Юлия Трашлиева, Илиана Раева, Мария Петрова и други.

Гледайте „Златният път на нежността“ в три поредни недели – на 21 август, 28 август и 4 септември по БНТ 1

„Златният път на нежността“ в програмата на БНТ 1:

I част – 21 август, 18:15 ч.

II част – 28 август, 18:20 ч.

III част – 4 септември, 19:00 ч.