Горещо време, следобед дъжд в западните райони
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Август 2022 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Горещо време, следобед дъжд в западните райони

/КРОСС/ Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над западните райони ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърни. По-значителни валежи, придружени с гръмотевични бури ще има през нощта срещу неделя. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София - около 32°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са между 29° и 31°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд над масивите от Западна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните и вечерните часове ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

В неделя над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, възможни са и градушки. В часовете след обяд и преди полунощ има условия в отделни райони валежите да са временно интензивни и значителни по количество. Температурите в западната половина от страната ще се понижат значително, максималните ще са 23 - 28°.

В Източна България температурите ще останат по-високи до 32 - 33°. Там валежи ще има само на отделни места и ще са по-слаби. През първата половина от новата седмица условия за валежи и по-значителни по количество ще има в западните и централните райони от страната, а повече слънчеви часове - на изток.