Дъжд от пари валя в столичния квартал "Борово"
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Август 2022 12:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Дъжд от пари валя в столичния квартал "Борово"

/КРОСС/  Пари валят от небето в столичния квартал Борово. В събота следобяд жители на квартала забелязват пожарникари и полицаи, които събират, или по-скоро, берат банкноти от дърветата на улицата.

Улицата е "Ястребец". На нея дърво до кооперация и още едно в съседство се оказват обсипани с банкноти, които Даниел забелязва малко след 19 часа в събота.

Улицата беше отцепена от екипи на пожарна, на полиция, линейка. В началото малко получихме притеснения какво се случва, но бързо след това видяхме дървото, отрупано с пари. Ситуацията придоби малко по-комичен вид, когато опънаха стълбата на пожарната и започнаха да събират парите от дървото, разказа мъжът.

По думите му малко по-късно в групата на квартала във Facebook е видял, че става дума за жена с психически заболявания, която често изхвърля пари, бижута и предмети от балкона си.

Още през 2019 година, а и тази пролет, са подавани сигнали до полицията за подобни действия на жената, която по първоначална информация е на 77 години. Полицията търси нейни близки. Сумата, събрана от пожарната и полицията, е голяма. Оттам не пожелаха да я посочат точно.