Chery пуска китайско Lamborghini Urus
Секция: Автомобили
24 Август 2022 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Chery пуска китайско Lamborghini Urus

/КРОСС/ Новият кросовър под марката вече Jetour се предлага с традициония бензинов двигател и хибридно силово задвижване. Chery Automobile обяви началото на продажбите на новия си кросоувър под марката Jetour - Jetour Dasheng. Новостта, която претендира да бъде "китайското Lamborghini Urus", е насочена към младите шофьори.

С него се планира да бъдат заинтересувани потенциалните клиенти, преди всичко с оригиналния дизайн, откровено намекващ за спортния характер на новостта. Jetour Dasheng има намекваща за бързина каросерия с дълъг преден капак и наклонена линия на покрива. Обща дължина на кросоувъра е 4590 мм, ширината 1900 мм, а височината е 1685 мм. Размерът на междуосието е 2720 мм.

Цялата предна част е заета от трапецовидна решетка с интегрирани дневни светлини. На „носа“ има надпис с името на марката, а от двете му страни са тънките линии на светлинната оптика. Оригинално изглеждат и дръзките тънки задни светлини. Покривът завършва с малък спойлер с вградена стоп светлина в центъра.

Минималистичният интериор е оборудван с волан с две спици, виртуално арматурно табло и мултимедийна система. Прави впечатление пълната липса на физически бутони. Управлението на цялата функционалност на автомобила е поставено на централния дисплей. Предните седалки са разделени от широк подлакътник с две поставки за чаши и синьо контурно осветление. Същото атмосферно осветление се вижда на вратите и в долната част на предния панел. В декорацията преобладават светлосиви и антрацитни нюанси.

Jetour Dasheng се предлага на пазара в бензинова и хибридна версия. В първия случай кросовърът е оборудван с 1,6-литров двигател с турбокомпресор със 197 к.с. и 290 Нм въртящ момент. Електрическата установка на бензино-електрическата версия се състои от 1,5-литров двигател с турбокомпресор и електрически мотор, вграден в тристепенна скоростна кутия DHT. Общата мощност на агрегатите е 326 к.с. и 565 Нм. Комбинираният разход на гориво е 1 литър на 100 километра. Няма данни за електрическия пробег на хибрида.

Различни асистенти за шофиране са обявени като стандартно оборудване, включително круз контрол и помощ при смяна на лентата. В Китай Jetour Dasheng е на цена между $14 600 и $19 300, в зависимост от конфигурирането.