Смениха ръководствата на спортния тотализатор и Национална спортна база
Секция: ПОЛИТИКА
24 Август 2022 15:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Смениха ръководствата на спортния тотализатор и Национална спортна база

/КРОСС/ Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева смени ръководствата на Български спортен тотализатор и Национална спортна база.

За изпълнителен директор на ДП „Български спортен тотализатор" е назначен Ангел Иванов. Той е завършил УНСС, специалност „Финансов контрол". Иванов е ръководител в сферата на корпоративните финанси, бизнес администрацията и международното банкиране. Разполага със сериозен опит във финансовия анализ, изграждане на ефективни управленски структури, контрол на разходите и управление на риска.

За членове на управителния съвет са назначени Таня Андреева, Галина Чернева, Гея Колекчова и Радослав Щербаков.

ДП „Български спортен тотализатор" е основен стълб на финансирането на спорта. Той трябва да се ръководи професионално, а в условията на монополна среда, която законодателят е създал, се очаква чувствително увеличение на приходите, както и оптимизиране, целесъобразност и пълна прозрачност при разходите, коментират от министерството.

„В управлението, както и в спорта, аз имам високи очаквания и смятам, че приходите за федерации и клубове трябва да бъдат много по-големи от досегашните. Новите членове имат богат административен и професионален опит и са хора, на които имам доверие, защото идеите ни за ролята и развитието на БСТ съвпадат. Вярвам, че с резултатите си те ще го оправдаят", заяви министър Весела Лечева.

За изпълнителен директор на „Национална спортна база" ЕАД е избран Светослав Русинов, юрист и икономист. Има 11 години стаж в структурите на НСБ като юрисконсулт и старши юрисконсулт. От 2017 г. е юрисконсулт на „Сердика спортни имоти" ЕАД. През септември 2020 г. е назначен за главен юрисконсулт в „Академика 2011" ЕАД.

В Съвета на директорите са назначени Данаил Димов, Виктор Попов, гимнастикът Йордан Йовчев и Мартин Арсов.

Смяната на ръководството на „Национална спортна база" ЕАД се основава на желанието за спокойствие и предвидимост при използване на спортната база на дружеството от спортните организации. Необходими са хора с визия за предстоящите сложни времена, свързани с цената на енергоизточниците и инфлацията, посочват от министерството на младежта и спорта.

„С някои действия от сключване на спорни договори, недостатъчно обосновани действия, както и продължаващо бездействие при други, ръководството на НСБ изчерпа първоначалния ми кредит на доверие", съобщи министърът на младежта и спорта.

И в двете дружества ще има приемственост, като целта е запазване на оптималния баланс между интересите на спортната общност и тези на държавата, посочват от министерството.