LG ULTRAGEAR дебютира с 240HZ извит OLED гейминг монитор на IFA 2022
Секция: Технологии
26 Август 2022 14:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG ULTRAGEAR  дебютира с  240HZ извит OLED гейминг монитор на IFA 2022

/КРОСС/ LG Electronics (LG) разкрива най-новите си, първокласни монитори на IFA 2022 в Берлин, Германия, включително изключителния, нов UltraGear™ OLED гейминг монитор (модел 45GR95QE). Първият извит дисплей от LG с 240Hz честота на опресняване, 45-инчов модел е проектиран за завладяващи гейминг изживявания, предлагайки визуална производителност, скорост и функции, изисквани от сериозните геймъри.

Посетителите на щанда на LG на IFA 2022 могат да разгледат широк спектър от неповторими LG монитори, включително новият UltraGear и UltraFine™ Display Ergo AI (model 32UQ890), който предоставя истински персонализирани настройки за превъзходно удобство за потребителите у дома или в офиса.

Gaming Monitor

Освен че е първият 45-инчов извид OLED гейминг монитор със съотношение на страните 21:9 aspect ratio и WQHD (3440 x 1440) резолюция от LG, 45GR95QE е и първият за компанията дисплей, който комбинира размер на екрана от 45 инча с 800R кривина; комбинация, която помага за завладяващото чувство на потребителите по време на игра. Истинска сила за игрите, 45GR95QE ще бъде изложен на IFA 2022 заедно с впечатляващия 48GQ900 UltraGear OLED гейминг монитор от LG.

Както може да се очаква, най-новият монитор на компанията подобрява реализма и реакцията, предлагайки страхотно качество на картината и ненадмината скорост. Заедно с честота на опресняване от 240Hz и 0.1 милисекунда Gray-to-Gray (GTG) време за реакция, 45GR95QE предоставя 98.5% покритие на DCI-P3 цветовото пространство, възхитителлна HDR10 производителности и поддръжка за HDMI 2.1 – включително функции като Variable Refresh Rate (VRR) – и  DisplayPort 1.4. Благодарение на големия размер, съотношение 21:9, дизайн без рамка и 800R кривина на екрана, новият UltraGear помага на потребителите да се пренесат в техните любими PC или конзолни игри така, както малко други екрани могат. Нещо повече, мониторът е и идеалният размер за повечето наредби на екрана и предлага плавен мултитаскинг с режими като Picture-by-Picture (PBP) и Picture-in-Picture (PIP).

Първията извид UltraGear OLED гейминг монитор на бранда, 45GR95QE предлага идентично,  звездно качество OLED качество на картината, както предшественика си (модел 48GQ900), като добавя 800R кривина и LG покритие Anti-glare & Low Reflection. Тези ключови подобрения помагат да се усили чувството на потребителите, че са в играта, като ги пренасят в действието на играта и в същото време намаляват визуалното разсейване. Освен това, водещата в индустрията OLED дисплей технология, намалява и натоварването върху очите на потребителите, което е особено полезно за тези, които обичат да изкарват дълги, непрекъснати гейминг сесии.

UltraFine Display Ergo AI

LG’s UltraFine Display Ergo AI прави своя дългоочакван дебют на IFA 2022. Революционният 32UQ890 е първият LG монитор, който може автоматично да регулира позицията си, за да осигури непрекъснат ергономичен комфорт през целия ден. С вградена камера, която използва усъвършенстван AI, UltraFine Display Ergo AI може продължително да анализира стойката на потребителя – правейки леки промени във височината на екрана и да го накланя (-20º ~ +20º), за да предотврати потребителите да останат в една и съща позиция за твърде дълго или да заемат лоша позиция с времето. 32UQ890 има три ергономично-подобрени модели, AI Motion, Continuous Motion и Periodic Motion. AI Motion, който ще бъде изложен на щанда на LG повреме на IFA, следи нивото на очите на потребителите и регулира височината и наклона, когато регистрира промяна в него.

UltraFine Display Ergo AI от LG разполага с 31.5-инчов 4K (3840 x 2160) IPS дисплей с 95% покритие на DCI-P3 и отлично възпроизвеждане на HDR изображения. С комбинацията от първокласен екран с висока разделителна способност и шарнирна стойка, която може да се регулира чрез интелигентната AI технология на LG,  32UQ890 e първокласно, повишаващо комфорта решение за работна станция на заетите професионалисти.

„Портфолиото на LG с иновативни продукти, които ще бъдат показани на IFA 2022 обвхаща най-новите тенденции и технологии, които посрещат нуждите и лайфстайла на днешните най-различни потребители,” казва Сео Йонг-джае, старши президент и ръководителн на IT бизнес отдела на LG Electronics Business Solutions Company. „Нашият изцяло нов UltraGear OLED гейминг монитор подобрява потребителското изживяване със своя извит екран, решение против отблясъците и ултра бързата 240Hz честота на опресняване, докато UltraFine Display Ergo AI предоставя изключителен комфорт за потребителите със своите ергономични функции и футуристичен дизайн. Развълнувани сме да лансираме този изключителен продукт на IFA и да се завърнем на място в Берлин след две години пауза, поради пандемията.”

Щанда на LG (Hall 18, Messe Berlin) на IFA 2022 от 2-6 септември ще даде възможност на потребителите да разгледат най-новите електронни продукти на компанията, включително новите дисплейни решения за продуктивност (Ergo) и забавление/гейминг (UltraGear).