Полиция и жандармерия проверяват бизнеси, домове и коли в Карловско
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Август 2022 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полиция и жандармерия проверяват бизнеси, домове и коли в Карловско

/КРОСС/ Специализирана полицейска операция в населени места от Община Карлово провеждат екипи на местната полиция и жандармерията. Тя е насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и сигурност, безопасността на движението и противодействие на престъпността в региона.

Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, автоморги и физически лица съвместно с представители на други държавни институции като РИОСВ, Агенцията по храните, НАП и Горското стопанство в Карлово. В обхвата на операцията влизат Карлово, Калофер, Сопот и Баня, селата Розино, Христо Даново, Столетово, Кърнаре, Певците, Иганово, Анево, Васил Левски, Ведраре, Бегунци.

Проверени са множество домове, търговски обекти, около 100 автомобила и близо 150 души. Установени са различни нарушения на пътния закон, нередности с лични документи, , наложени са почти 30 глоби и актове. В рамките на операцията са открити незаконни боеприпаси в дома на жител от с. Христо Даново, който е арестуван.

Мъж от Баня е заловен с наркотици, а жена от същия град е хваната да продава акцизни стоки без бандерол. Пак в Баня, в двора на къща служители на горското стопанство са открили незаконно придобита дървесина, за което на собственика е съставен акт.