Основният заподозрян за смъртта на двамата полицаи се изправя отново пред съда
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Август 2022 10:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Основният заподозрян за смъртта на двамата полицаи се изправя отново пред съда

/КРОСС/ Основният заподозрян за смъртта на двамата полицаи - сириецът Омар, се изправя отново пред съда в Бургас заедно с двамата си помагачи, също сирийци. Стана ясно, че прокуратурата се усъмнява дали действително Омар е непълнолетен и назначи допълнителна проверка.

Две основни обстоятелства се отличиха при вчерашната среща на Омар със съда, че е натиснал газта непосредствено преди сблъсъка с полицейския автомобил вместо да опита да спре, както той твърди и дали мъжът, влязъл у нас нелегално преди година действително е на 15 г., на колкото сам е заявил, че е.

„За Омар се знае, че пристигнал нелегално в страната през ноември, като първоначално е заявил, че е роден през 2004 г. В последствие в Центъра в Харманли се появява друга дата и друга година на раждане на лицето. Отличават се няколко бягства от центъра, както и недобро поведение към служителите в бежанския център", заяви ръководителят на Районна прокуратура - Бургас Мария Маркова.

Тя допълни, че Омар е участвал в сбиване, заради което му е отказана процедурата по събиране със семейството му.

„Другите двама сирийски граждани са със статут на постоянно пребиваващи, като единият от тях се познава в Омар. Другият се занимава с ремонтна дейност. Прокрадват се факти за наличието на друг автобус и автомобили, но все още сме в ранен етап на разследване", добави Маркова.