Нова титла за ансамбъла ни от Световната купа в Клуж
Секция: СПОРТ
29 Август 2022 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова титла за ансамбъла ни от Световната купа в Клуж

/КРОСС/ Нова титла за ансамбъла на България и общо четири медала за страната ни в първите три финала на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в Клуж.

Българските гимнастички спечелиха четири медала (златен, два сребърни и бронзов) в първите три от общо шест финала на отделните уреди при жените и при ансамблите на Световната чалъндж купа.

Ансамбълът на България завоюва втора титла от турнира. След златото в многобоя, днес възпитаничките на Весела Димитрова станаха шампионки и на финала с пет обръча.

Тимът в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова получи оценка от 35.250 точки, от които 18.000 за трудност.

На второ място е Израел с 34.550 точки, а на трета позиция завърши Испания с 34.450 точки.

Боряна Калейн завоюва сребърните отличия на обръч и на топка, а Стилияна Николова стана трета на обръч.

Калейн изигра силно двете си композиции и беше оценена с 35.700 точки на обръч и 34.200 на топка. Николова взе бронза на финала на обръч с 34.450 точки и остана пета на топка с 33.500.

Италианката София Рафаели спечели златото на обръч с 36.050 точки, а на топка шампионка е Дария Атаманов от Израел с 34.800 точки, а трета се нареди Милена Балдасари (Италия) с 33.950 точки.

Финалите на бухалки и лента при жените, както и на две топки и три ленти при ансамблите са по-късно днес и се очаква да завършват след 17.30 часа.