Агресия: Група младежи рита възрастен мъж в парк в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Август 2022 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Агресия: Група младежи рита възрастен мъж в парк в Пловдив

/КРОСС/  Нов случай на агресия в Пловдив. Младежи се забавляват, като малтретират мъж в един от парковете на града.

Свидетел на нападението става Елена Велева. Видях групичка младежи да се закача с човек, когото и друг път съм срещала в парка, в недобро състояние. Реших да се намеся, приближих се към тях и им казах да го оставят, защото не е адекватен и ще го убият. Те го ритаха, блъскаха го, човекът няколко пъти падна с главата назад, посочи тя.

Пред нея младежите обяснили своята версия за агресията си. Казаха ми, че той ги е нападнал и имало нож в храстите. Аз не видях такова нещо. Поискаха да се махна от мястото, бяха агресивни и към мен. Мисля, че бяха около 5-6 човека. Някои от тях снимаха с телефоните, допълни Велева. По думите й младежите били около 15-16-годишни.

За нападнатия мъж се наложило да бъде повикана линейка. Видях, че той лежи на земята неподвижен. Един човек до него беше викнал спешните медици, каза свидетелят на случилото се. Доколкото е известно, пострадалият е получил гърч, животът му вече е извън опасност.

От ОДМВР-Пловдив обясниха, че по случая няма официално подаден сигнал. След медийна публикация обаче са се самосезирали и се установява самоличността на извършителите и причините, довели до инцидента.