Новият смартфон Redmi 10 5G вече е на българския пазар
Секция: Технологии
29 Август 2022 15:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият смартфон Redmi 10 5G вече е на българския пазар

/КРОСС/ Най-новият смартфон от Redmi серията на XiaomiRedmi 10 5G -  вече е и на българския пазар. 

Моделът подобрява мобилното изживяване, благодарение на усъвършенствана 5G технология. С нея може да се наслаждавате на по-високи скорости на изтегляне на файлове, видео стрийминг с по-високо качество и гейминг с по-ниска латентност. Смартфонът Redmi 10 5G поддържа две сим карти с 5G , което позволява силен мрежови сингал по всяко време и дава възможност  да играте игри и провеждате видео разговори  без забавяне.

Отличната производителност на Redmi 10 5G се дължи на  високопроизводителния чип MediaTek Dimensity 700. Осемядрен процесор Dimensity 700, работещ с тактова честота до 2,2 GHz, поддържа по-ниска консумация на енергия, благодарение на своята 7nm технология.

Смартфонът разполага с UFS 2.2 флаш памет, което ви позволява да гледате видеоклипове, да играете игри и да инсталирате приложения без забавяне, а функцията AdaptiveSync интелигентно адаптира дисплея към идеална честота на опресняване въз основа на съдържанието, което разглеждате, за по-приятно изживяване при гледане, като същевременно увеличава живота на батерията.

Смартфонът идва с  6,58-инчов FHD+ дисплей за впечатляващо изживяване при гледане. Той е снабден с Corning® Gorilla® Glass, осигуряващ достатъчна защита срещу изпускане и надраскване.

Redmi 10 5G притежава 50МР основна и 2МР дълбочинна камера, които са способни да заснемат не само пейзажни, но и портретни снимки. Смартфонът може да заснеме и перфектни нощни кадри с ясни детайли.

Новият модел на Xiaomi притежава голяма батерия с капацитет 5000mAh, който позволява да се наслаждавате на общо 189 часа възпроизвеждане на музика, 29 часа четене и 22 часа и гледане на видео. Батерията е специално оптимизирана за 5G модели с по-малко консумация на енергия и по-дълъг живот. Смартфонът идва с 22,5W зарядно устройство в кутията и поддържа 18W бързо зареждане.

Redmi 10 5G е с впечатляващ дизайн, вдъхновен от геометрията. Моделът е удобен за хващане, благодарение на извивките и матовото покритие на гърба, който е устойчив на пръстови отпечатъци и петна. Redmi 10 5G е наличен в три цвята – Aurorа Green, Chrome Silver и Graphite Gray.

Наличност на пазара

Redmi 10 5G се предлага в няколко варианта на паметта на следните препоръчителните крайноклиентски цени:

4+64GB - 439 лв.

4+128GB - 469 лв.

Смартфонът е наличен в партньорската мрежа на бранда, както и в оторизирания магазин на Xiaomi в гр. София, Paradise Center, ниво 0 и в официалния онлайн магазин на бранда на  mi-bulgaria.com.