Утре ще преобладава разкъсана облачност, на много места с валежи
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Септември 2022 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще преобладава разкъсана облачност, на много места с валежи

/КРОСС/ През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има през деня над Горнотракийската низина и Източна България. На много места с прекъсвания ще има валежи, придружени с гръмотевици.

През нощта значителни ще са количествата на места в западната половина от страната, а през деня - на много места из цялата страна. Очакват се градушки. Ще духа до умерен вятър от североизток, а в западната половина от Дунавската равнина - от северозапад.

Температурите ще продължат да се понижават и максималните ще бъдат от 18°-20° на места в северозападната част от страната до 28°-30° на места в Източна България, където ще има и слънчеви часове. В София очаквана максимална температура: 19°-20°.

През нощта срещу събота значителни валежи и силни гръмотевични бури ще има по Черноморието, а в останалата част от страната валежите ще са в процес на спиране.

Над планините ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. Временни разкъсвания на облачността ще има през деня над Родопите и Странджа. На много места ще вали дъжд. Има условия за значителни валежи с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи с гръмотевици. Има условия за значителни количества. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури 25°-27°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

 

Източник: НИМХ