Теменужка Петкова, ГЕРБ: В последните месеци сме свидетели на безотговорно отношение в енергетиката, което доведе до хаос в сектора
Секция: ПОЛИТИКА
05 Септември 2022 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теменужка Петкова, ГЕРБ: В последните месеци сме свидетели на безотговорно отношение в енергетиката, което доведе до хаос в сектора

/КРОСС/ Енергетиката е ключов сектор от икономиката на страната. Той е свързан пряко с националната ни сигурност. Този сектор касае всяко едно българско семейство и бизнес, затова е изключително важно да бъде управляван компетентно и отговорно. За съжаление това, на което бяхме свидетели в последните месеци е безотговорно отношение към енергетиката, което доведе до хаос в сектора. Това каза в ефира на бТВ бившият енергиен министър и водач на листата на ГЕРБ-СДС в 28 МИР-Търговище Теменужка Петкова.

„Ние сме за 100% диверсификация на природен газ от „Газпром". През всичките години на управлението ни сме работили за диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на природен газ", заяви Петкова.

„Проектът „Балкански поток" е изграден по всички европейски правила и са спазени всички изисквания", категорична е Петкова.

Според Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната" енергетиката не се гради от днес за утре.

„Това, което се случва днес в енергетиката е резултат от действията в последните пет години", смята той.

"90% от доставките на газ у нас идват от един договор с Русия, заяви Сабрутев. „Националният интерес е да има устойчивост на доставките, така че България да не е зависима от един доставчик. „Газпром" като спря доставките и в България настана енергийна криза", заяви той.