Hankook предлага нови зимни гуми
Секция: Автомобили
05 Септември 2022 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Hankook предлага нови зимни гуми

/КРОСС/ Следващата зима няма как да не дойде. Затова отново ще са ни необходими къси спирачни пътища на заснежените пътища и добро управление на заледените и мокри настилки. Новият Hankook Winter i cept RS3 трябва да предложи още повече безопасност за всички обикновени компактни модели и компактни SUV автомобили.

Използвайки нови микро ръбове, разработчиците успяха да увеличат областта на раменете на Winter i cept RS3 в сравнение с предшественика i cept RS2, като по този начин подобриха както сцеплението, така и страничната опора при завиване на сняг. Новият обърнат V профил и новите 3D ламели също така осигуряват по-стабилно спиране и по-къс спирачен път на заснежени пътища.

Разработчиците на Hankook са подобрили твърдостта на профила за повече безопасност при заледени пътища. Вътрешните тестове показват, че блоковете на протектора са по-твърди с един процент хоризонтално и три процента вертикално в сравнение с Winter i cept RS2.

В допълнение към широките V-образни профилни канали, отделните блокове на повърхността са пресечени и от малки канали. Това позволява на водата да се оттича бързо и рискът от аквапланинг е значително намален. Новоизползваната, припокриваща се W шарка на протектора също поддържа този ефект и по този начин позволява по-добро управление при дъжд, според производителя.

Нова смес от материали, базирана на естествени смоли, успява да намали износването и в същото време да увеличи спирачния ефект. Следователно Winter i cept RS3 позволява до седем процента по-къс спирачен път на мокри пътища и все още предлага до десет процента повече пробег от своя предшественик. Новата смес от материали също така осигурява подобрена връзка между гумата и пътя, което намалява приплъзването и също така увеличава пробега.