От днес всички клиенти на Kaufland България могат да дарят за топъл обяд на дете в нужда
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2022 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От днес всички клиенти на Kaufland България могат да дарят за топъл обяд на дете в нужда

/КРОСС/ Броени дни преди началото на учебната година, Kaufland България се включва в традиционната дарителска програма „Топъл обяд“, чрез която се осигурява храна за ученици в неравностойно положение. Клиентите на хипермаркетите в цялата страна имат възможност да се включат с лични дарения, като за целта използват специално обособените в магазините дарителски кутии. Кампанията се реализира от Български Червен кръст (БЧК), като за последните 13 години, в които ритейл лидерът подкрепя програмата, са събрани над 500 000 лв.

 „Топъл обяд“ стартира на 5 септември и ще продължи до 5 октомври. С набраните средства през предстоящата учебна година Българският Червен кръст ще осигурява безплатна топла храна за деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства или с трайно безработни родители. За голям брой деца от уязвимите групи, осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадането от училище. От началото на програмата до момента са осигурени 1 554 356 безплатни топли обяда за нуждаещи се деца, които посещават училище. Близо 20 500 деца в неравностойно положение са получавали топла храна през учебната година благодарение на набраните благотворителни средства.

Kaufland България е сред дългогодишните партньори на БЧК. „Топъл обяд“ е една от най-устойчивите програми на организацията, която се осъществява вече 19 поредни години.