Новата руска марка за елмобили Evolute всъщност е с китайски коли на Dongfeng
Секция: Автомобили
06 Септември 2022 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новата руска марка за елмобили Evolute всъщност е с китайски коли на Dongfeng

/КРОСС/ Обявената като първа руска марка електрически превозни средства Evolute е представила три свои модела на Московския велосипеден фестивал. Компанията съобщи това на 4 септември в канала си в Telegram.

Става дума за седана Evolute i-Pro и кросовърите Evolute i-Joy и кросовър Evolute i-Jet, които бяха показани за първи път. Седанът е оборудван с електрически двигател с мощност 163 к.с. с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 9,5 секунди. i-Pro е базиран на китайския автомобил Dongfeng Aeolus E70.

Evolute i-Joy е оборудван с електрически мотор с мощност 176 к.с. с. и акумулаторна батерия с капацитет 53 кВт. Пробегът с едно зареждане на акумулаторите на автомобила е 405 км. Производителят твърди, че батерията може да се зареди от 30% до 80% за половин час. Подробни характеристики на модела Evolute i-Jet не се съобщават.

Мрежата от дилъри на електрически автомобили Evolute обхваща девет руски региона: Москва, Санкт Петербург, Нижни Новгород, Краснодар, Сочи, Казан, Воронеж, Ростов на Дон и Липецк, където автомобилите Evolute ще се произвеждат в завода Motorinvest.

През март 2022 г. Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация, правителството на област Липецк и Motorinvest подписаха специален инвестиционен договор за производство на екологични градски превозни средства, базирани на елдвигатели.

На 12 август изданието "Chinese Automobiles" съобщи, че цената на електрическия седан i-Pro ще бъде около 2 милиона рубли /65126.85 лв/, като се вземат предвид субсидиите от държавата.