Демерджиев: Поне десетима гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Септември 2022 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Демерджиев: Поне десетима гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти

/КРОСС/ Поне десетима гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти, съобщи пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Те са били в различни териториални подразделения на "Гранична полиция" на границата с Турция.

"Със засилване на мигрантския натиск очевидно са засилени процесите на привличане на полицейски служители в тези схеми за трафик", коментира Демерджиев.

"Вътрешна сигурност" работи по изясняването на този въпрос, с взаимодействие с прокуратурата. Ще пристъпим към преместване на хора, за които нямаме достатъчно доказателства, че са замесени в такъв трафик, но имаме убедителни данни, добави още министърът на вътрешните работи.

Министърът коментира и проверките, свързани с незаконна сеч в района на Карлово, която може да е свързана с наводнението в региона. Той съобщи, че следващата седмица със земеделският министър ще извършат съвместни проверки и ще посетят и други райони, където има такива данни.

"Ще извършим документални проверки на място какво и как се добива и разрешено ли е по законния ред", обясни Демерджиев.

По думите му ако се констатира, че има нарушения, сеч извън разрешената или в непозволени обеми и места, ще се предприемат всички действия в рамките на правомощията на МВР.