Магдалена Милтенова: За автобусните превозвачи е важно да работят на достъпни цени и да осигурят качествена услуга за хората
Секция: ИКОНОМИКА
09 Септември 2022 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Магдалена Милтенова: За автобусните превозвачи е важно да работят на достъпни цени и да осигурят качествена услуга за хората

/КРОСС/ Ситуацията в страната е изключително тежка. Алармирахме за това по време на нашите протести, защото цените на горивата са фактор, който влияе върху всяка една стока и услуга в страната ни и на всеки един български гражданин, това каза в "Денят започва" председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Изключително тревожно е, че метановото гориво е може би най-скъпото в целия ЕС.

Заяви, че има спешна необходимост от подкрепата на държавата.

Адмирираме това, което вицепремиерът и министър на транспорта - г-н Алексиев, прави в момента по отношение на транспортния бранш, защото трябва с общи усилия да се справим, когато сме в някаква криза, било то икономическа, политическа, пандемията или каквато и да било друга.

Милтенова подчерта, че за автобусните превозвачи е изключително важно да работят на достъпни цени и да осигурят качествена услуга за населението. Във връзка със Зелената сделка са закупени автобуси на метан в по-голямата част от областните градове в страната. В момента те се експлоатират основно в градски и междуселищни условия.

Тази зелена сделка би трябвало да може да бъде подпомогната от държавата и да бъдат предвидени мерки. В момента сметката за Зелената сделка, разписана от ЕС, я плащат българските граждани и българските превозвачи, посочи още тя.