Yettel пуска ексклузивно за България дългочакания смартфон на марката Nothing
Секция: Технологии
13 Септември 2022 11:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Yettel пуска ексклузивно за България дългочакания смартфон на марката Nothing

/КРОСС/ Yettel официално стартира ексклузивни продажби за България на дългоочаквания първи модел смартфон с марката Nothing. Нашумелият апарат дебютира в портфолиото на оператора в черен цвят и с 256 GB памет, и до края на септември ще бъде достъпен за българските потребители само в каталога на телекома. Те могат да го грабнат от цялата търговска мрежа на Yettel и от онлайн магазина с план Тотал Макс 39,99 за 24 месеца за 609,99 лв. в брой или на изплащане за 30,99 лв на месец за 2 години.

Революционните решения в дизайна на Nothing Phone (1) му спечелиха международна слава много преди официалния му дебют в разгара на лятото. Емблематични за апарата са прозрачният гръб с двойно Gorilla Glass стъкло и подсветката, изградена от 974 LED светодиода. Те захранват интерфейса Glyph, който идва с уникални светлинни модели за персонализация от нов тип. Светлините образуват разнообразни конфигурации в зависимост от различните известия на приложенията или от кого потребителят получава обаждане, дават богата системна обратна връзка като живот на батерията и зареждане.

Освен че развълнува технологичния свят, Nothing Phone (1) спечели и хората на изкуството с красота на линиите, с които базираната в Лондон компания даде заявка „да върне артистичността и страстта обратно в индустрията“. Рамката му е изработена от 100% рециклиран алуминий, което го прави елегантен, но и издръжлив, и ангажиран с каузата на устойчивото развитие. Зеленият подход в създаването на Nothing Phone (1) е залегнал и в пластмасовите компоненти на телефона с 50% био базирани или рециклирани материали, което е и най-високият процент в индустрията.

И по отношение на заснемането пилотният смартфон на Nothing бяга от излишеството. На гърба има великолепна двойна 50MP камера с основен и с широкоъгълен сензор, а селефи камерата е 16 MP. Nothing Phone (1) прави видео в 4К качество и е единственият телефон с панорамен изглед в нощен режим. За скорост и надеждност се обляга на чипсет Qualcomm® Snapdragon™ 778G+ с конфигурации от 8GB и 12GB RAM. Телефонът е с 6,55-инчов OLED дисплей с aдаптивна честота на опресняване до 120Hz, за който е ползван гъвкав панел за максимално тънки рамки около четирите му страни. Софтуерната платформа е Nothing OS, с която от компанията обещават само най-доброто от Android. Батерията е 4500 mAh, с която дори в постоянно светец моуд на Glyph интерфейса смартфонът издържа до 18 часа. Поддръжа кабелно зареждане до 33W, безжично до 15 W и обратно безжично с мощност до 5 W.

CEO и съосновател на технологичната компания е предприемачът Карл Пей, добре познат на тех общността като основател на OnePlus. До пускането на Nothing Phone (1) се стигна след като миналата година брандът лансира първия си продукт – безжични слушалки, също с прозрачен дизайн, които за по-малко от година регистрираха над 500 хил. продажби. След успеха им компанията успя да набере инвестиции от 200 млн. долара от клона за рисков капитал на Google, EQT Ventures, C Ventures и частни инвеститори, включително бившия дизайнер на Apple Тони Фадел.

 

Повече информация за Noting Phone (1) и пълните условия на офертата от Yettel можете да научите тук.