CNN: САЩ се опасяват, че Европа ще промени позицията си относно Русия
Секция: СВЯТ
13 Септември 2022 15:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
CNN: САЩ се опасяват, че Европа ще промени позицията си относно Русия

/КРОСС/ В Съединените щати нарастват опасенията, че Европа под натиска на енергийната криза ще промени позицията си спрямо Русия и Украйна, съобщава CNN, позовавайки се на източници.

Рискът е реален... гражданите в Европа могат да се разбунтуват срещу западната стратегия за икономическа изолация на Русия", се казва в изявление на канала.

Предотвратяването на граждански вълнения и политическа нестабилност в Европа е приоритет за президента на САЩ Джо Байдън, според източници на CNN. Американски чиновници следят отблизо антиправителствения митинг в Прага в началото на септември, на който присъстваха над 70 000 граждани, и продължават да следят ситуацията на континента, отбелязват от телевизията.

Западните политици признават, че много ще зависи от метеорологичните условия. Според мнението на чиновник , запознат с данните на западното разузнаване, запасите от газ може да са достатъчни, ако зимата е топла. Но, както отбелязва източникът, нищо не може да се каже със сигурност.

Европа ще я боли. Да видим колко тежка ще е зимата", обобщи източникът.

Припомняме, по-рано Асошиейтед прес разпространи изявление на еврокомисаря по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, който призна значителното „изчерпване" на оръжейните запаси в страните от Европейския съюз на фона на военната помощ за Украйна