Рябков: САЩ и Великобритания искат да "заметат под килима" темата за биолабораториите в Украйна
Секция: Русия
13 Септември 2022 20:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рябков: САЩ и Великобритания искат да "заметат под килима" темата за биолабораториите в Украйна

/КРОСС/ Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков смята, че САЩ и Великобритания искат да „заметат под килима" темата за биологичните лаборатории в Украйна.

„Руската федерация насочва вниманието към един много сериозен проблем, който, доколкото разбирам, колегите в Лондон, Вашингтон искат да „метат под килима" и да се преструват, че не съществува", каза Рябков на брифинг, съобщава ТАСС.

Говорейки за срещата на делегациите на страните-участнички в Конвенцията за забрана на биологичните и токсинните оръжия (КБТО), Рябков коментира, че западните представители не са дали контрааргументи в отговор на позицията на Русия по отношение на тези биологични лаборатории.

„По време на срещата групата, ръководена от Вашингтон, не предостави никакви контрааргументи, всичко се сведе до повтаряне на лозунги, които отдавна са формулирани и подпечатани на различни платформи", заяви още Рябков.

В същото време Рябков каза, че подобна позиция на Запада не пречи на Русия да изпълни целите на спецоперацията: „Това не ни пречи последователно и устойчиво да вървим към решаването на всички задачи, които стоят пред специалната военна операция."