Публиката избра Lidl за най-добър работодател за трета поредна година
Секция: ЛЮБОПИТНО
14 Септември 2022 14:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Публиката избра Lidl за най-добър работодател за трета поредна година

/КРОСС/ За трета поредна година Lidl е „Работодател на публиката“ в ежегодните награди за най-добър работодател на България – Career Show Awards 2022. Това е единствената категория, в която победителят се определя от публиката.

В оспорвана конкуренция компанията спечели златни отличия в още 6 категории. Първо място взе в категорията „Развитие на лидерски умения“ със своята „Академия по Лидл-ство“, насочена към 130 служители от средния и висш мениджмънт. Финалът на практикантската програма бе отличен в категорията „Вътрешно събитие“, а кампанията „Ние сме Lidl“,  посветена на ценностите, които обединяват служителите – в категорията „Стратегия за вътрешна комуникация“.

За своята стратегия за климата и пластмасата, както и за дългогодишната си инициатива „Дай шанс на Балканката“ компанията зае първо място в категориите „Зелени практики“ и „Инициатива за устойчиво развитие“.

Отново при Lidl отиде и още едно престижно признание – HR Мениджър, което получи Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Изключително сме щастливи, че за поредна година Lidl e отличен в толкова важни категории, сред които и най-ценната от тях – наградата на публиката. Отличията в останалите категории отразяват ключовите ни приоритети като работодател и компания, а именно – цялостната ни грижа за служителите, насърчаването на вдъхновяващото лидерство, подкрепата ни за младите кадри и разбира се, отговорността и грижата ни за едно по-добро утре“, коментира Катерина Шопова.

Career Show Awards e ежегоден конкурс, който отличава най-добрите практики в работодателската марка и привличането, задържането и развитието на служителите. Тази година бяха подадени рекордните 457 кандидатури, разпределени в над 70 категории и оценени от престижно жури от професионалисти в различни области.  

Получените отличия са поредното признание за Lidl като работодател. Само преди няколко месеца 5040 работещи от цялата страна наредиха Лидл България в ТОП 3 на най-желаните работодатели в страната в независимото проучване Employer of Choice. Студентите също  оцениха компанията като най-желан работодател в ритейл сектора в тазгодишното издание на проучването Graduate Survey.