Гранични полицаи от Елхово и Бургас са задържали осем каналджии - чужди граждани
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2022 19:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гранични полицаи от Елхово и Бургас са задържали осем каналджии - чужди граждани

/КРОСС/ Осем каналджии - всичките чужди граждани, са били задържани при четири различни случая в зоните за отговорност от гранични полицаи от Елхово и Бургас, съобщиха от "Гранична полиция". Действията са част от Специализираната полицейска операция на българо-турската граница, която се провежда със съдействието на агенция Frontex, МО и други структури на МВР.

На 13.09.2022 г. в района на бургаското село Момина църква, граничен полицейски наряд от ГПУ-Средец и служители от Frontex спират за проверка микробус със сръбска регистрация, управляван от сръбски гражданин. В автомобила граничните полицаи са установили 33 мъже чужди граждани, без документи за самоличност, които заявили, че са от Афганистан. По-късно гранични полицаи и командировани служители на "Военна полиция" са задържали в района двама граждани на Босна и Херцеговина и още един сърбин, съпричастни към случая, с две коли. Незаконните мигранти и каналджиите са задържани в ГПУ-Средец, уведомена е районната прокуратура.

Около 21:00 часа снощи гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново са задържали на пътя за Бургас гражданин на Беларус, с разрешение за постоянно пребиваване в България. В управлявания от него лек автомобил са открити 7 мъже - чужди граждани без документи, по техни данни от Сирия. Уведомена е Районната прокуратура. Срещу каналджията е образувано досъдебно производство, а срещу незаконните имигранти - заявителски материал.

Също вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Царево съвместно със служители от РУ на МВР спират за проверка лек автомобил с украинска регистрация, управляван от украински гражданин. В колата полицаите установили 5 чужди граждани без документи за самоличност. Шестимата са задържани в ГПУ-Царево. Срещу украинския гражданин е заведено бързо производство, а срещу незаконните мигранти - заявителски материал.

Вчера в местността "Пода" гранични полицаи от ГПУ-Бургас са задържали още двама украинци, превозващи 13 незаконни имигранти. По случая е образувано бързо производство.