Радев: Правителството ще направи всичко училища, детски градини и болници да не останат без отопление
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Септември 2022 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радев: Правителството ще направи всичко училища, детски градини и болници да не останат без отопление

/КРОСС/ Служебното правителство ще направи всичко възможно училища, детски градини и болници да не затварят заради липса на отопление. Това увери президентът Румен Радев, след като присъства на откриването на учебната година в столичното 43-ОУ "Христо Смирненски".

"През вековете България е просперирала когато е имала силно образование. Когато училището е преподавало не само знания, но и е възпитавало", изтъкна държавният глава.

"Очаквам следващия парламент и правителство да погледнат с още по-голямо внимание към българското образование, което трябва да бъде издигнато в стратегически национален приоритет", каза още Румен Радев.

Президентът подчерта, че е необходимо "усъвършенстване на материалната база" на българските училища. "Както и въвеждането на нови форми и иновативни методи, които да ни отварят към света и да повдигат престижа и мотивацията на българските учители. А учебниците, които през последните години са подложени на редица посегателства, трябва да защитават българската история, език и литература", апелира държавният глава, изразявайки своята дълбока признателност към българските учители.