Песков: Само ръководството на Украйна може да даде гаранции за сигурност на страната си
Секция: Русия
15 Септември 2022 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Песков: Само ръководството на Украйна може да даде гаранции за сигурност на страната си

/КРОСС/ Само ръководството на Украйна може да даде гаранции за сигурност на страната си, е уверен прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, предава ТАСС.

„Гаранции за сигурността на Украйна могат да бъдат дадени само от ръководството на Украйна, което ще разбере безнадеждността на ситуацията за него", каза пред журналисти Песков. Така той коментира проекта на „Киевско споразумение за сигурност" - документ за международни гаранции към Киев.

Процесът на получаване на европейски визи за руснаците се усложни сериозно поради факта, че Брюксел „не седи на едно място" и продължава своята деструктивна антируска линия. В този случай обаче Москва не трябва да отговаря огледално, каза още говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

"Има сериозни усложнения в процеса на получаване на визи, свързани с оттеглянето на европейците от съответното споразумение. Те не могат да стоят на място, те продължават деструктивната антируска линия, но знаете, ние казахме, че в този случай няма нужда да действаме сляпо. Трябва да действаме по най-добрия начин за собствените си интереси", заяви Песков, коментирайки ситуацията с европейските визи.