Николай Малинов: Основният проблем на България е геополитически, а не социално-икономически
Секция: Интервюта
17 Септември 2022 07:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Малинов: Основният проблем на България е геополитически, а не социално-икономически

/КРОСС/  В студиото на „Още от деня" по БНТ Николай Малинов, каза че е важно как се назоваваш пред Бога, ние сме се назовали „Русофили за възраждане на Отечеството".

Основният проблем на България е геополитически, а не социално-икономически, смята Малинов. „Реши ли се геополитическият проблем, тогава всичко ще се реши и с пазарите, и с инфлацията, и т.н. На първо място трябва да се реши въпросът с членството ни в НАТО. Тази организация е вредна за България, единственият начин да се защитаваме е, ако излезем от НАТО."

Аз най-много разчитам на православната кула в Русия, това са хората, които много добре разбират, че писмеността е дошла от България, заяви Малинов. „Това са вярващите хора, които са над 30% в руското общество. Ние гоним 70 дипломата, Русия гони 6 дипломата."

Нашето оръжие е нашият идеал а това са - за традиционни ценности, силна държава и могополюсен свят, категоричен е Малинов. „Това е идеологията и моделът, който Русия предлага на света. Това са нашите въжделения срещу това, което Америка предлага - еднополюсен свят, те да си взимат решенията, а ние да делегираме всичките си права."

Основният лозунг е „За България с Русия в сърцето" - обръщаме се към сърцето на всички, обясни Малинов.