„БНТ Представя“ се завръща с епизод за Васил Михайлов
Секция: КУЛТУРА
17 Септември 2022 15:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„БНТ Представя“ се завръща с епизод за Васил Михайлов Документалната поредица на обществената телевизия се завръща от 21 септември

/КРОСС/ Документалната поредица на обществената телевизия „БНТ Представя" се завръща с нов, четвърти сезон на 21 септември. Всяка сряда от 21:00 ч., зрителите на БНТ 1 ще гледат филмите посветени на живота и делото на личностите с вечни имена.

Премиерният епизод на „БНТ Представя" е посветен на големия актьор Васил Михайлов. В следващите епизоди зрителите ще видят документалните филми за Георги Мамалев, Цветана Манева, Мариус Куркински, Димитър Пенев, Петя Дубарова, Николай Хайтов и Невена Коканова.

„БНТ има мисия - да информира, но и да опазва българския език и култура, да възпитава и да пази спомена за големите български личности. Документалната поредица „БНТ Представя" е стожер на паметта ни към значимите имена, оставили следата си в поколенията, а зрителите припознават поредицата като една от любимите си телевизионни продукции.", каза генералния директор на БНТ, Емил Кошлуков по време на представянето на новия сезон на „БНТ Представя" и премиера на пилотния епизод.

„Благодаря ви! Изненадан съм от вниманието към мен. През 59-та година се трупахме във ВИТИЗ да гледаме, какво е това телевизия. Тази поредица е находка. Снимайте повече хора и ги снимайте навреме. Благодарен съм на телевизията, която години наред уважава труда ни." - сподели големият актьор Васил Михайлов.

„БНТ Представя" е портретна документална поредица, която започва през 2020 г. От тогава до днес, зрителите се срещат с някои от най-емблематичните имена на българската история, духовност и култура. Авторите използват уникален архив от Златния фонд на БНТ, вълнуващи изповеди, пътешествие из богатия творчески път на най-известните български актьори, режисьори, музиканти, писатели и други.