Стефан Радев: Личната отговорност има важна роля за опазване чистотата на околната среда
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Септември 2022 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Радев: Личната отговорност има важна роля за опазване чистотата на околната среда

/КРОСС/ Община Сливен изпълнява отговорно ангажиментите си за екологосъобразно управление на отпадъците и поддържане чистотата на териториите за обществено ползване. Това заяви кметът Стефан Радев по време на участието си в кампанията „Да изчистим България заедно".

„Общината като институция изпълнява екологичните дейности, но за опазване чистотата на околната среда много важна роля има личната отговорност на всеки от нас. С участието си в кампанията искаме да покажем какво трябва да е отношението на всички към околната среда не само за един ден, а ежедневно. Родителите постоянно да даваме пример на децата си да пазят чистота в къщи, на улицата, в училище, защото Сливен е наш дом. Въпрос на лично отношение е опазването на ценните за общината природни дадености ", каза кметът.

Община Сливен се включи активно в кампанията. Групи от доброволци, представители на институции и граждани почистваха в различни райони на града и в планината - долна лифтена станция Сливен, м. Карандила, парк „Хамамбаир", около крайпътни чешми, паркове и зелени площи в града.

Кметът Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметове и общински съветници почистваха района между площадката за кучета в парк Юнак и Военна болница. Проявата се организира от BTV Media Group.

Община Сливен благодари на всички граждани, училища и,, ведомства, които се включиха в кампанията.